top of page
  • CENTRE HYPATIA

TENIM RESPOSTA PELS VOSTRES PROBLEMES DE VEU

Professors i altres professionals que utilitzeu la veu, des del nostre centre us podem ajudar quan teniu problemes i també a utilitzar-la millor.
La veu és una manifestació expressiva de la persona mitjançant ella l’individu s’expressa i comunica amb els altres de forma singular i única. La veu reflecteix la vida psíquica i emocional del que s’expressa.

Existeixen molts factors de risc que poden entorpir el sistema fonatori. Si els coneixem i els controlem ens mantindrem allunyats de les possibles lesions o trastorns de la veu.

Un dels primers factors de risc és el sobreesforç, a causa del abús vocal, que com veurem generalment es dóna en el cos de mestre especialment, alguns especialistes ja li diuen “mal del mestre”.

Quan hem de parlar molt i sovint en un ambient sorollós és necessari tenir en compte les pauses que es fan entre parla i parla, el grau d’humitat que tenen les nostres cordes vocals, l’estrès que estem patint, la verticalitat del nostre cos, el suport abdominal, etc. La nostra veu no és una font inesgotable, té límits i fer un ús excessiu, fa que perdi color i s’enfosqueixi, arribant inclús a produir una lesió en les cordes vocals.

Hi ha moltes accions que posen en risc la veu com

· Fer servir crits a la nostra vida quotidiana.

· Utilitzar la veu en ambients molt sorollosos.

· Tenim preocupacions o problemes de qualsevol mena.

· Patir certa dosi d’estrès tant laboral com familiar.

· No beure gaire líquid.

· No dormin gaire.

· Parlar massa de pressa.

· Fumar.

· Tenir certa tendència a constipar-nos.

· Patir reflux gastroesofàgic o acidesa.

· Respirar de forma incorrecta.

· Tenir un lleuger problema auditiu.

· Patir sequedat de gola i nas.

· Patim causes de tipus hormonal.

· Si som al·lèrgics.

· i d’altres causes...................

Quan la nostra veu no funciona bé ho notem més en finalitzar la jornada de treball o després de parlar molta estona. Normalment aquest cansament desapareix amb repòs vocal, però si aquest patró es repeteix de forma sistemàtica, possiblement és un senyal que alguna cosa no funciona bé. Amb el temps la fatiga pot fer-se crònica o iniciar-se just després de començar a parlar, inclòs podem tenir associades sensacions estranyes a la gola, com irritació, sensació de cremor, dolor, sensació d’inflamació, etc.

La vida diària ens exigeix utilitzar la veu amb major intensitat, això provoca un esforç que acumula excessiva tensió a la laringe, originant un esgotament vocal que pot derivar en disfonies. Això és més greu en el cas que la veu sigui el nostre instrument de feina i si afegim el desconeixement sobre la utilització de l’aparell fonador, veurem com pot arribar a ser un problema per al professional.

Per totes aquestes raons us oferim la possibilitat de treballar la veu amb nosaltres i aprendre a utilitzar-la per no tenir problemes en el vostre dia a dia.

Truca’ns i parlem


4 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page