top of page
  • Foto del escritorCENTRE HYPATIA

PROJECTE CALIDOSCOPI

El projecte Calidoscopi, té com a objectiu atendre als alumnes amb altes capacitats a l’escola/ Institut coordinats amb el centre Hypatia.

Oferim suport, assessorament, formació i a acompanyament en la intervenció a les escoles i instituts per atendre els alumnes amb altes capacitats intel·lectuals.

La diversitat de les aules suposa un repte que els hi dóna qualitat i les enriqueix, encara que evidentment suposa una exigència important haver d’adaptar el projecte i la dinàmica escolar a les individualitats dels alumnes, perquè aquests puguin assolir el ple desenvolupament intel·lectual, social i emocional.

Els alumnes amb altes capacitats tenen un estil d’aprenentatge diferent, el ritme és molt més ràpid i la forma més complexa, i també es diferencien en els trets de personalitat i sensibilitat. Són alumnes curiosos, amb interessos diversos i diferents de la resta de companys, amb gran facilitat per experimentar i descobrir, però poden semblar acomodats, avorrits, desinteressats, inclús amb baix rendiment, si no es posen en pràctica mesures d’intervenció educatives per donar resposta a la seva capacitat, ens podem trobar que mostren problemes per adquirir hàbits de treball, dificultats per mantenir la constància i poca tolerància a la frustració.

Saber identificar i intervenir amb els alumnes amb AC portarà al seu desenvolupament, benestar global, a què se sentin integrats i estimulats intel·lectualment.

El projecte té dues fases:

1. Intervenció parcial: Oferir formació al professorat (previ comprovar metodologies que utilitzen en el centre, recursos, etc. ) i assessoraments puntuals en la intervenció educativa dels casos que tinguin.

2. Una vegada feta la formació, desenvolupar un projecte juntament amb el centre Hypatia per fer intervenció educativa en temps fora de l’aula i/o seguiment d’actuacions dins de l’aula.


49 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page