top of page
  • Foto del escritorCENTRE HYPATIA

Per què necessito un logopeda?

Actualizado: 30 abr 2018


El procés d'adquisició del llenguatge infantil es veu condicionat per la influència de factors cognitius, socials i afectius que incideixen en major o menor grau en el seu desenvolupament. Aparentment els nens i nenes adquireixen la seva llengua ràpidament i sense esforç, la necessitat imprescindible de comunicar amb el seu entorn més immediat justifica aquesta rapidesa, però aquesta adquisició no sempre es dóna amb èxit, ja que l'entorn, l'estimulació, l'aprenentatge i la fisiologia moltes vegades incideixen negativament en aquest procés. L'ésser humà és essencialment comunicatiu, ja que pensar ens fa necessitar l'expressió parlada, per això és necessari tenir molta cura de l'eina que tenim per expressar el nostre pensament, sobretot les persones que fan servir la seva veu com a eina principal de la seva feina.


El logopeda és el professional especialitzat en l'estudi, la prevenció, l'avaluació, el

diagnòstic i el tractament de les dificultats de la comunicació i de la deglució en adults i en nens. Algunes de les dificultats comunicatives amb què ens trobem inclouen problemes de veu i de parla, de llenguatge verbal, oral i escrit, de llenguatge no verbal i de l'ús del llenguatge.

El logopeda també ensenya a cuidar la veu una eina molt important per molts professionals. La veu és una manifestació expressiva de la persona, mitjançant ella l'individu s'expressa i comunica amb les altres de forma singular i única. La veu serveix de vehicle per emetre paraules que serveixen per comunicar o compartir les nostres emocions, sentiments, conceptes i opinions, per això l'eficàcia de la nostra activitat comunicativa depèn en gran mesura de la qualitat de la veu.15 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page